Kläder och smink, till vilken nytta?


Har suttigt och kollat in lite bloggar nu i några dagar.
Det är roligt hur vi tjejer nästan alltid (med beroning på nästan) skriver om smink, kläder, smink, kläder, smycken, smink och kläder. Och då ska jag inte ens prata om dem som skriver om smink och kläder.

Självklart ser jag inte ner på dessa människor, jag tycker själv om smink och kläder, men någon måtta får det väl vara.

Jag vägrar vara en rosa tjej som pratar om lipgloss och senaste nyansen av ögonskugga.

Men det är vad vi tjejer har blivit. Lustigt inte sant?
Från början var det männen som sades ha makten och tryckte ner oss tjejer. Men se... vad har hänt? Det är vi tjejer som nu har tagit över rollen som nedtryckare. Nej, vi trycker inte ner männen utan varandra.
Det behövs inte längre killar som ser ner på oss, vi gör det ju mot varandra och oss själva.

Det är vi tjejer som nästan är vuxna eller väldigt gärna vill vara det som sätter standarden för unga tjejer.

Stod en dag i en kö och skulle handla lite, bakom mig stod två tjejer. De kunde inte vara mer än 10-11 år. Trots detta pratade de om killar, smink och Behå storlekar.

Om det är någon som inte vet vad Behå betyder så kommer här en kort förklaring: Byst Hållare

När jag var tio hade inte jag några bröst att fylla ut en Behå med, men i dagens samhälle kan man köpa en  BH som passar småtjejer.  Men här är då det lustiga. Behå betyder som sagt byst hållare. En Behå är till för att stödja samla och forma bysten. Bysten är då benämningen på en vuxen kvinnas bröstparti.
En vuxen kvinnas bröstparti består ofta av............ bröst. Vad har inte tio åriga flickor......... bröst.
Ja, ni börjar nog fatta.
10 åringar ska inte ha smink och Behå. När jag var tio lekte jag och mina kompisar kull på skolgården. Idag så pratar man om smink på rasten istället. 

Skäms på oss som får flickor att vilja ha Behå och smink istället för att vara barn. För att uppfostra ett barn krävs en hel by.
afrikansk ordspråk
 
                                    

Snart hemma

Imorgon bär det hem. Ska bli skönt att bli ompysslad och omhändertagen av päronen.
Inte för att jag inte har blivit det hos pågen.
Tänk. han är för underbar... och knäpp. Han skämmer verkligen bort mig....
En klocka och en mobiltelefon i julklapp. Man, thats like... strange.

Lyckades inte bräcka honom nu i jul, även om det var ett gott försök. Men han kan räkna med att få en bra födelsedagspresent. Snart älskling, snart. Hehehehehehehe


Fredag igen

På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest
men fredag är ändå den dagen som känns bäst...

Frdag, igen. Tänk vad veckorna går fort. Känns som om jag inte har koll på hur fort det går längr. Snart är det jul och allt. Hur ska jag hinna med allt?

Åker hem om ungefär en vecka. Ska bli skönt att krama mamma och pappa och gosa med katten. Träffa paleo-sofie med bebis i magen och skogs-sofia utan bebis i magen (vad jag vet i alla fall) och plugga tenta, självklart.

Känns knäppt att jag kommer behöva packa för att åka hem. Lustigt det där. Det är ju mitt hem, men ändå inte. Saknar allt som har med Norrköing att göra. Inte för att jag inte uppskattar att jag får vara här, men det är så mycket jag saknar.


nar. nu ska jag sluta

Datastrul

5 veckor! 5! snart 6!
Så länge har jag väntat på att min dator ska bli lagad. På söndag så avrundas vecka 6.
Har ringt och frågat två till tre gånger i veckan för att få veta vad som händer med min dator. När jag ringde idag fick jag veta att de ska byta ut den!

Byta ut den? Menar ni allvar. Det behövdes 5 veckor för att ni skulle komma på att ni ska byta ut den.
Men gör det då! Men jag ska ha min hårddisk!!! ggghhhrrrr

Om ni undrar vart jag köpte den och vilka som "lagar" den så säger jag bara E*g*g*n*e* (bokstäverna som saknas är fljande l, i, a, t, n. i samma ordning, tänk på den!)


Första advent

Då var det första advent då. Bara 21 dagar kvar till jul. Trevligt.

Vet fortfarande inte vad jag ska köpa för julklappar. Förra året lovade jag mig själv att börja göra det i juni. Men icke sa nicke. Vet i alla fall vad jag ska införskaffa till pågen. Hoppas han blir nöjd.

Nu ikväll är det tillbaka till den lilla skrubben som kallas lägenhet och som jag är nödsakad att kalla ett hem. Usch. Vill inte dit. Jag vill ha stora utrymmen, eller i alla fall större än det jag har nu. Man blir ju nästan deprimerad när man kliver in.

men men. måste kila.

Läsvärt: Snabbmatslandet (Fast Food Nation) av Eric Schlosser. Läs den!

tentatentatentatentatentatentatenta

Fantastiskt!
Det blåser i H-borg.... precis som vanligt. Det är nästan fantastiskt hur vädret i den här staden skiftar... mellan regn och blåst.

Vad mer kan man säga... åket till skånepågen snart. Längtar efter att få krypa intill honom och pussa på honom. Sen måste jag även plugga till denna förbenade omtenta.

En tenta på en bok full av ordbajs. Det kan inte finnas något så tråkigt som detta... Men det ska gå. Jag har lovat mig själv det. Det mesta kan jag ju redan, det var bara synd att jag var sjuk första tentatillfället. Fast tänk om jag inte kan det... tänk om jag inte lyckas. då får jag vänta ett helt år till. Nae, Anna skärp dig. Tänk positivt. Du kan det här!

Behöver 28 poäng för att få VG på kursen.
Men lustigt nog känns det inte hemskt om det skulle vara så att jag bara får G. Hela gymnasietiden var en kamp om de bästa betygen, men nu har jag lustigt nog förstått att jag kan lckas utan de bra betygen. Samtidigt vet jag att bra betyg är viktigt.

NEJ! Gott folk, ärade studenter, vackra medmänniskor. Man är inte det man presterar. Man är inte sina betyg eller sin position på jobbet. Man är helt enkelt den är. Sluta aldrig vara dig själv!

hits