Idag, igår och i förgår

Förgår

Vi gjorde bearnaisesås. Då menar jag inte att vi tog en påse pulver och tillsatte vatten. Jag menar att vi verkligen gjorde bearnaisesås, from scratch.

Det sket sig visserligen första gången… Men andra gick det bra. Den blev god också.

 

Sen, efter att vi gjort det gjorde vi... inget faktiskt.

På kvällen gjorde vi, som vanligt, ingenting.

Därför pratade vi om och analyserade Terminator.

För alla som inte har sett filmen:

”Framtidsrobot reser bakåt i tiden, räddar världen.”

That’s the story, the whole story, nothing but the story.
 

Dagens citat (skall sagas med en österrikisk engelska à la Arnold “the governor” Swartzenegger… Swartzenagger… eh ni vet vad jag menar):


        I’m here, you’re here. Lets check out the bratwurst.

// Efter mycket debatt. Jag och Linnea

 

Igår

Vi pratade med Magnus igår. Jag började egentligen snacka med honom i förgår men innan vi slutade blev det igår. Linnea snodde telefonen från mig och hon tyckte han var trevlig.

Dagens citat 1:

        Vad tycker du om Göran Persson?

        … han är… tjock…

// Linnea och Magnus

 

Linnea ringde Han (beviset på att neandertalare kan anpassa sig till dagens moderna samhälle). Hon tyckte han var tråkig. Gillade inte hans dialekt.

 

Då vi skulle campa för några dagar sedan men blev förhindrade av vädret bestämde vi oss för att göra det igår.

45 minuter innan vi gick kom vi på att vi behövde muffins till frukost.

Linnea vispade ihop en smet på fem minuter…

Och det blev ju som det blev…

 

Framme vid sjön ”grillade” vi. Gick inte så bra. Varför är djuren inte färdigstekta redan från början? Guds straff till människan?

Potatissalladen var dock god. (Vi hade inte gjort den. Vad skulle man göra utan Coop Konsum Krokek?)

 

Dagens citat 2:

        Vi har precis fångat en älg med tänderna.

        .. och steker den i Labello.

        Den brölade förut men vi stoppade en kotte i munnen på den…

        Sköna tystnad. Visst är det mysigt att grilla?

// Jag och Linnea till Carl

 

 

 
Dagens citat 3:

 

        Jag vet vad du gjorde förra sommaren, med vem du gjorde det och var ni var. Jag var där och filmade.

// Linnea

 

Idag

Klockan (ca) 00:05:00 pip fick vi från vår camparplats. Myggen höll på att döda oss. De var stora som helikoptrar och de fanns runt våra huvuden hela tiden.

Dock var Linnea totalt inbäddad i sin sovsäck och efter två timmar höll hon på att kvävas (det var så tight att ingen luft kom in) och dö av den enorma värme hennes egen andedräkt frambringade.

Själv försökte jag inte ens sova, då jag blev smått klaustrofobisk av den grå kroppsstrumpa som i var mans mun kallas för sovsäck.

Magnus ringde så jag pratade med honom istället. Och helt plötsligt vaknade Linnea med ett skrik. Det var något som ploppade mer på henne. Hon vågade inte se efter men jag tror det var en spindel.

Vi åt muffins och drack vatten. Sedan traskade vi genom de mörka Kolmårdsskogarna.

Det var mysigt att sova i sin egen säng.

 

Nattens strapatser har fått mig att inse varför jag älskar att campa.

Skjut mig om jag gör det igen (eller, nej, gör inte det. Jag kommer nog att campa igen, någon gång. Mot min vilja menar jag då.)

 

Puss puss till alla campande barn. Se upp för de giftiga spindlarna.

 

        

 
 
 

En helt vanlig dag?

Idag har vi gjort relativt mycket. Vi var ute och cyklade. Cyklade på en väg som aldrig verkade ta slut och när vi äntligen hade förstått att den aldrig skulle göra det gjorde den det. Inte bra. Vi cyklade flera mil (jaja, jag vet. Lite överdrivet. Men det kändes som flera mil). Sedan hittade vi en annan väg som vi kunde följa. Efter den andra jättebranta backen vände vi. Kändes helt okey att göra det. Sedan skulle vi gå till en göl. Men vi hittade den tyvärr inte. Konstigt.

 

 I morgon ska vi tälta, eller snarare övernatta vid en sjö. Det ska bli roligt. Får se hur vi klarar av att göra det. Får se om vi överlever eller om vi blir uppätna av flugor, myggor eller något annat hyperfarligt.

 

 Dagens citat:

– Ska du ner och träffa Linneas kille, Anna?

– Vilken av dem?

// Pappa och Linnea


Vandring

Idag strövade vi över de öppna nejderna. Mycket trevligt.

Efter en timme med extrem värme bland höga bergsklippor, surrande myggor och täta granskogar hittade vi en bäck. Visserligen visste vi att bäcken fanns där, men vattnet var så gott. Vi var nära på att bada.

 

Sedan hittade vi Vägen. Vägen med stort V. Vi följde den. De första kilometrarna var helt okey. Men när vägen tog slut blev vi helt förfärade. Vi fick gå genom skogen i flera mil (då menar jag att det kändes som mil. Antagligen var det bara några kilometer, om ens det). Vi hittade en badplats. Riktigt skönt. Vattnet var varmt. Vi hade inga badkläder så vi fick helt enkelt… näcka. Tur att det inte finns tyska eller japanska turister mitt ute i ingenstans.

Sedan skulle vi följa Sörmlandsleden tillbaka hem. Då såg vi att det fanns ett hus (med levande människor vid) ungefär femhundra meter ifrån det stället vi badat. Oops. Som tur var hade de inte sett oss, tror jag.

Linnea pratar i telefonen. Alla hennes kompisar vet tydligen vem jag är och ska dessutom träffa mig när vi åker ner. Spännande, eller inte.

Vet inte vad jag tycker om dem än. Får se vad som händer när jag kommer ner. Man vet aldrig de kanske är trevliga, fast de är skåningar.

 

Dagens citat:

”Nej, du tar inte mina lakritskonfekt”

                                       // Jag

 
 

Var hälsade mina ärade beundrare

 

 


Första dagarna

Linnea kom igår. Riktigt spännande. Det första vi gjorde när vi kom hem var att äta kall grillad kyckling och potatissallad. Till det drack vi vichy nouveau (äpple/lime smak) sedan tittade vi på ”Life of Brian” – ”Is that goooold?” – och åt lakritskonfekt och chili nötter. Vi var uppe hela natten (nästan. Eller snarare: vi var uppe till ca två, halv tre).

I morse när vi vaknade åt vi frukost och sedan målade vi mitt sängbord vitt. Riktigt snyggt om jag själv får säga det. Sen började vi titta på ”Stolthet och fördom”. Alla avsnitt på raken. Bara fem timmar. Inte så mycket, eller hur?

 

– Jag gillar rockarna. Ge mig en man med en rock!

// Linnea

Dagen har avslutats med ”Fantomen på operan”.

(Läs ej nedanstående konversation om du ej har sett filmen. Dialogen kan förtälja saker du inte vill veta om du ska se filmen.)

 

– Han är så snygg. Jag fattar inte att hon väljer den andra killen. Han har inte samma kvalitéer. Han gav henne musiken! Vad spelar det för roll om han har dödat lite människor?

 – Ja, fantomen är snygg. Han gav henne musiken. Men hon kanske inte faller för den besatta typen. Jag menar han har skapat en vaxdocka av henne.

– Fast å andra sidan är han snygg. Dessutom har han en slängkappa.

// Jag och Linnea

Nu vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Får se vad som händer…

Får se vad dagarna bär i sitt sköte…

 

Vinkar till alla trogna undersåtar!


....

Sommarlovets första vecka. Har inte lyckats åstadkomma något vettigt. Ganska skönt måste jag erkänna. Har kommit på mig själv med att vakna och slå på tv:n för att titta på ”hem till gården”. Måste tyvärr säga: Älskade Storbritannien. Förlåt, men ni har lyckats göra den tråkigaste serien i manna minne.

Den är dock inte den sämsta. Har massor av förslag på serier som kan vinna den titeln.

 

 

På tisdag kommer Linnea. Underbart om jag får säga det själv.

Finns några flera orsaker till detta. För det första Jag får träffa min bästa kompis, jag får sitta uppe hela natten och prata skit (mest om Han – beviset för att neandertalare inte är utdöda och att de kan anpassa sig till dagens samhälle) men sedan måste jag också städa. Nu kan detta verka vara en konstig sak att vara glad för. Men är man som jag betyder det att detta är ett underbart tillfälle för att få mitt rum rent. Helt enkelt, man måste pissa på tallfället.

 

 

Har nu fler myggbett än det finns dagar på året. Har då inte räknat dem jag har fått idag. Det är alldeles för varmt för att kunna sova med fönstret stängt om nätterna. Jobbigt. Men snart är sommaren slut och då kan vi återvända till att leva i det kyliga klimatet igen.

Dessutom är chansen för att jag kommer se ut som en tomat efter sommaren cirka 99,99 % eller något. Ska nog inte vara ute i solen, speciellt inte somna i solen. Ganska dumt. Men med min otur och med min personlighet skulle det inte förvåna mig on det händer.

 

 

Måste tyvärr gå nu. Ha en trevlig dag och gå ut och lukta på blommorna.

Det ska jag göra. Har sett ut en speciellt vacker smörblomma att stoppa näsan i.

Ps: Glöm inte att man ska äta blommor. Hur gott de än luktar

 

 

Puss Puss


Humoral - Något som hör till kroppsvätskorna

Nja.

Inte så mycket mer att säga faktiskt!


jävla bajs!

Den här veckan är skit. Förra veckan med för den delen.

Misstänker att mitt bankomatkort har blivit skimmat. Det fattas 1300 kr. Egentligen är det inte så mycket men jag har inte tagit ut dem. Sug!

Slutar på fredag dessutom och har inga avslutningskläder.Ska ta mig till en affär idag. Pappa har lovat att betala. Tack gode gud. Han ska även betala min resa till Lund och Ungern. Om det nu blir så att vi åker. Annars hörde jag Trins mamma sägas något om att hon skulle betala. Inte mig emot faktiskt.

Har aldrig varit i Ungern. Vill se Budapest. Och festa gärnet. Men som sagt får se om vi åker dit. Det kanske blir Lund och Malmö för hela slanten. Hmm. Känns positivt. Hah.

 

Borde egentligen sitta och skriva franska just nu men jag orkar ärligt talat inte. Vår film ska redovisas idag. Kommer skratta ihjäl mig. Farligt.Men sånt är livet.

 

Var på fest i lördags. Var väl sådär. Fulla människor och en halv nasse (?). Underbart. Fick i alla fall träffa mitt älskade Pycko. 

Hm. Blir nog mycket festande nästa vecka. Avslutning och allt. Hur ska jag orka? 

Klart jag orkar.

 

Måste tyvärr rusa nu. Eller snarare sätta mig ner och skriva min franska. Oh. Orka! 


första gången

Nu har man då förlorat sin blogg oskuld. Spännande.

Kanske ska beskriva mig själv?

Visserligen kanske ni inte vill det, men nu är det så här att detta är min blogg så jag skriver vad jag vill. *kastar huvudet bakåt och skrattar djävulskt*

Är 18 år, fyller tidigt. Skönt på ett sätt eftersom jag är bland de första men tråkigt eftersom alla andra fyller senare. Inte bra inte bra. Har mörkt hår och blå ögon. Helt oviktigt egentligen men bra att veta. Finns inget bättre vetande än onödigt vetande.  Älskar mina underbara vänner. De flesta är lika sjuka som jag, fast bara nästan. Lat enligt mig själv överambitiös enligt andra. Det är svårt att hitta en perfekt balans. Om det nu går...

Jag har en katt som heter Nisse. Eller han är egentligen inte vår katt utan våra grannars, men han flyttade in under 2001 och vi fick honom när han när våra grannar flyttade. Sedan dess har han varit ett pitoreskt inslag i vår soffa.

 Mitt största mål i livet är att bli rik. Rik och mäktig. Vill inneha en chefposition och trycka ner alla små idioter som jobbar under mig. Diktator helt enkelt. Hade jag dessutom haft lite självkännedom hade jag nog sagt att jag är en obotlig romantiker, men nu när jag inte har det måste jag säga att jag inte drömmer om att hitta prinsen i mitt liv och gifta mig lyckligt. Fast å andra sidan. Gifta sig lyckligt? Blir man lycklig av att gifta sig? Nja, vet inte det. Hinduiska kvinnor säger att man ska gifta sig av bekvämlighet och att det bara är ett nytt skede i livet. Kärlek behövs inte direk utan växer sakteliga fram. En bra filosofi, på vissa punkter. Men mitt inte romantiska hjärta hoppas på att jag gifter mig lycklig. Kanske ska gifta mig för pengar?

Är samhällare i själv och hjärta. Skulle inte ha kunnar välja en bättre linje. Passar mig och mitt flummiga jag perfekt! Har väl några få favorit ämnen som engelska och historia. Är väl inte så förtjust i franska och matte. Som tur är slipper jag båda ämnena nästa år. *pust* Att plugga passar mig perfekt. Vissa kan tycka att det är tråkigt att plugga men jag njuter snarare av att inte behöva slava framför en dator hela dagen. Vänta nu. Måste erkänna att det är det jag gör varje dag. Det ska bli skönt att ha sommarlov. 

Mina största problem är att jag är:

  • Mailmarodör - skriver ett mail, läser igenom det, skickar det, läser det igen, hittar fler fel, skickar ett nytt, hittar fler fel och mailar slutligen ett sista mail och ler glatt för mig själv innan jag hittar fler fel och måste maila igen. De jag mailar brukar bli irriterade runt det tredje mailet och när jag till slut har skickat det rätta mailet har de slutat läsa.
  • Tidsoptimist - Försöker göra allt på samma gång med förhoppning om att jag ska hinna. Ju mer saker man kan göra på samma gång dessto mer bättre. Jag hinner leva lite mer än alla andra fast på samma tid som de flesta.

Kommer mer en annan dag, men jag måste hitta en redovisning för min franska film. Som förövrigt är underbart konstig.


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


hits