The Hills - nae säger jag bara

För några dagar sedan skrev jag om Tokio Hotel och då undrade jag varför alla bloggare skrev om dem. Nu har något förändrats. Nu skriver var och varannan blogg om programet The Hills.

Varför i hela friden gillar alla The Hills?

Jag fattar återigen inte grejen.
Har tittat på serien några gånger, för typ ett år sedan (när den började sändas på MTV). Tänkte att det kanske blir bättre om man ger den några chanser... Men gillade den inte då och gillar den inte nu. Serien är inte bra, dessutom är stora delar av den fejk. Ja, flera av deltagarna har gått ut och sagt att vissa avsnitt är helt uppdiktade. Det kan ju betyda att tjejerna är jättebra skådespelerskor, fast jag tror inte det. Sen ska vi inte tala om hon-vad-hon-nu-heters klädkollektion...

Min stora konspirationsteori är att The Hills har blivit alla bloggares (läs: tjejbloggare) favorit på grund av att en bloggare börjar skriva om serien. sen måste alla bloggare värda namne (nääää) skriva om serien också och självklart tycka att den är det bästa som finns. Gissar på att de flesta inte gillar serien värst mycket, det är i alla fall inte den bästa tv-serien som finns, utan att de skriver som alla andra bara för att...

Nae. Jag gillar inte serien, säg vad ni vill.
Skulle hellre aldrig skriva att jag gillar den, bara för att alla andra skriver att de gillar den.


Anna vill ha

Vem som helst kan köpa en Porsche, riktiga kvinnor kör Lamborghini =)

image22

Den enda gula bilen jag skulle kunna tänka mig att köra...
Snälla pappa, kan inte jag få..?

Bild lånad av
lamborghiniblog.com


Dagens fynd

Har haft en jätterolig dag med Sofie och Sofia idag. Det är skönt att man kan var så bra vän med några personer. Det spelar ingen roll hur länge vi har varit borta från varandra och att vi inte har pratat på flera veckor, när vi ses så känns det som om det var igår vi satt och pratade. Skönt att alltid veta att det finns några som alltid kommer att finnas och som man alltid kan prata med...

Gick runt på en bokhandel med Sofie och Sofia idag och hittade två böcker jag ville ha. De kostade bara 99 kronor styck. Jättebra tänkte jag. Gick fram till kassan och vips så hade jag köpt båda, till priset av 78 kr. Jag gillar rea. =)

Bye bye


Dagens bok

I morse läste jag klart den boken jag börjat på i förgår: Gobelängen av Kylie Fitzpatrick.

image20Inte en av de bäste böckerna jag har läst, kan det ha att göra med översättningen? Böcker är många gånger bättre på originalspråket. Men det var ändå något som fick mig att sitta kvar med näsan i boken och spänt läsa den till sista sidan. Kanske har det att göra med den spännande förklaringen till Bayeuxtapetens historia.

Själva boken handlar om Madeleine, en historiker i Caen, Frankrike. Efter hennes mors död komemr hon över en dagbok. I denna finns en berättelse över en kvinna från 1000-talet och beskriver de händelser som leder fram till slaget vid Hastings år 1066.


Kolla även in:
Britain's Bayeux Tapestry

Snart dagens bok

Tjo!

Igår började jag läsa Gobelängen av Kylie Fitzpatrick.

Vi får se hur det artar sig =)


Dags att titta på Burn Notice

Puss

Upphetsad över ett par kardborrar

Haha.
Var inne i Norrköping med pappa idag och köpte att par kardborreband, självhäftande. Oh, vad lycklig jag är.
Nu fattas bara resten, sen kan allting bli klart.

Hittade ingen färg dock. Det får bli en jakt i morgon på Panduro och kanse på Claes Olson. Vi får se. Måste verkligen vara rätt nyans, annars blir jag bedrövad. Hehe.

Ska träffa Sofia och Paleo-Sofie i morgon också. Vi har massor att prata om. Tydligen har Alve tagit sina första steg, måste se det lilla miraklet vandra omkring. =)

Förresten, checka in Helsingborgsspexet.

Knappt fem veckor kvar till premiär och lite stressat nu. Men juag ska försöka hinna mer allt jag ska göra i morgon på morgonen. Här ska tvättas och fixas.

Nae. Nu är det dags att kasta sig över pappas viltgryta med hjort. Mums

God natt

Nae. Nu blir det en snabb mailkoll och sedan sussa kudde.

Sov gott

jag och filmer... haha... - King Arthur

Haha. Sitter här och tänker på att jag senaste tiden har varit väldigt kritisk mot allt jag ser.
Pappa sitter just nu och tittar på filmen "King Arthur" (2004). Måste berätta att jag har haft något emot den sedan jag skrev en analys av den på kulturhistorian.

Vissa saker i den får mig bara att undra om det inte har missats något i manusskrivningen.
Till exempel hur kan Guinevere skjuta pilar, fast det bara var några dagar sedan hon hade en bruten hand. Snacka om superkvinna. Dessutom undrar jag varför hon, i det kalla bittra brittiska klimatet, måste göra detta i bikini...

Dessutom tycker jag att det är underbart kul med att analysera hur filmskaparna har lyckats trycka in symobler som inte alls passar in i den tidsålder som filmen utspelas i, utan mer passar nutiden.

Även om jag gillar lite skitiga killar i krigsscener måste jag säga att filmen skulle vara mycket bättre utan den Arthur som skildras i filmen. Filmhjälten blir lite för modern för min smak, med sitt fritänkande, sin syn på att alla människor är lika. Nae, mer historiskt korrekt hade fått mig att sitta klistrad vid tv-rutan. Jag älskar ju legenden om den heroiska kungen och de hjältemodiga riddarna.

Men man kan ju inte annat än att älska Stellans Skarsgårds som Cedric, saxarnas ledare - "Finally, a man worth killing ". Eller Ray Winstone i rollen som Bors - "Of course I'm coming! Can't let you go on your own; you'll all get killed! I'm just saying what you're all thinking!"

Måste sluta analysera filmer. Hehe
Puss på er alla!

Dagens bok

Eftersom jag inte är en modebloggare kan jag inte lägga ut dagens outfit.
Istället lägger jag ut ett litet boktips.

Berättade igår att jag börjat läsa "Drakarnas imperium" av Valerio Massimo Manfredi.

Har läst klart boken idag. Rekomenderad för de som gillar historiska romaner där principfast romare i blodiga harnesk slåss mot starka kinesiska krigare.

image19Om ni vill veta vad boken handlar om så komme här en liten snabb resume:
Den persiska härskaren Shapur besegrar, år 260 e Kr, romarna vid staden Edessa. den romerska kejsaren Valerianus utsätts för ett bakhåll och blir, tillsammans med några av sina soldater, tillfågnatagan och förs till Persien för att arbeta som slavar i ett stenbrott. Efter att kejsaren avlidigt av de hemska förhållandena i slavlägret lyckas tio legionärer, under ledning av Marcus Metellus Aquila fly. De träffar på en köpman och lyckas bli indragna i en maktkamp mellan en kinesisk prins och hans fiender.

Som sagt gillar man att läsa om tappert kämpande romare som ställs inför svåra val, där deras och andras liv beror på ödets nycker, så är detta en bra bok.

Dock får slutet mig att längta efter några fler kapitel, men det kanske är det som är tjusningen. Att hitta på ett alldeles eget perfekt slut...

Sjukhus

Jag har varit på sjukhus många gånger. Själv har jag inte varit inne alltför många gånger, men jag har hälsat på många.

Igår skjutsade jag in mamma till sjukhuset i Norrköping, för att hon skulle hälsa på en kompis som har hjärtproblem. Självklart följde jag med in och hälsade på. Men jag vet verkligen inte hur jag ska reagera när jag står inne i sjukhuset, eller i salen. Jag menar, hur pratar man med någon som kanske dör?

Även om jag har varit på sjukhuset massor av gånger och hälsat på människor som ska dö, kan jag fortfarande inte veta hur jag ska bete mig. Gillar inte att besöka människor på sjukhus.

Tror att jag många gånger kan uppfattas som kall och kylig, och även lite tafatt, när jag väl står där vid fotändan av sjukhussängen. Jag är inte det, lovar. Det är bara det att jag inte vet hur jag ska bete mig och blir nervös av att stå där.
snö

Tjo!
Idag är det snö här. Ska snart gå ut på en promenad och njuta av fågelkvittret och den underbara luften.
Jag hoppas även på att päronen ska ta med mig ut på en shoppingtur. Hade varit skönt att få lite nya saker, utan att använda de 32 kronorna jag har kvar från förra månadens CSN. Haha.


Nae, ska hjälpa pappa att laga lunch.

Sov gott folk


Så ska det låta

Vad tyckte ni om dagens så ska det låta?

Personligen tyckte jag att rätt lag vann.

Måste säga att Peter Johansson och Anna Sahlin var jättebra. =)

Men jag klarar inte av Carola och kan inte fatta hur den människan kan waila hela tiden. Inte en enda strof utan att det skrikiga wailandet kom fram.


Hjälp

Vad är "Smart Trust Personal" och varför måste jag ha det på min dator för att kunna använda en viss tjänst.

Vissa gånger önskar jag att jag kunde lite mer om sånna hära moderniteter...

Ett inlägg som får dig att tänka till

Inget jag har skrivit, men något jag läste hos Huldrans

Läs detta inlägg och tänk till.
Vad hade du gjort?

Fattar inte hypen med Tokio Hotel

Varför i hela friden gillar alla Toko Hotel så jäkla mycket?

Trodde det var en tjej som sjöng första gången jag hörde dem och när jag såg dem på bild bekräftades mina misstankar om att det var en tjej. Men sen sa pågen att det var en kille. Jag blev förvånad.

Kan någon förklara för mig varför alla tonårstjejer skriker efter vad-han-nu-heter och varför emo-rock är så jävla speciellt?

Aja, en till sak att lägga i mysterie-lådan.


Hemma

Jag har varit hemma under en hel dag nu, Underbart.

Har hittils idag gjort... Inget!

Har börjat läsa lite i mitt nyaste bokhylle-tillskott: "Drakarnas imperium" av Manfredi.
Har du aldrig läst en av hans böcker (alla har väl hört talas om Alexander-trilogin??) så rekomenderar jag att du gör det. Även om man inte gillar historiska romaner så är hans böcker jättebra.

Har även tittat på "prinsen av Egypten".
Tittade på den för jättelenge sedan och visste precis vad jag gav mig in på. Om det finns någon tecknad film som jag riktigt ogillar så är det den här. Massor av dum rappakalj, skaffa någon som kollar så att fakta stämmer. Jag tyckte mig även höra Moses syster prata med Carolas röst.
Nu kanske jag inte är den mest objektiva personen, Ramses är min favoritfarao, men att porträttera Egypten som ett barbariskt land genom att använda sig av biblen, är inte det lite väl knasigt?
Rekomenderar inte den här filmen! Blää

Nae, nu ska jag ta och fortsätta läsa lite. Puss


Boknörd.. jag?


kl. 0046

Klockan är 00.46 och jag sitter och tittar på Jay Leno!
De visar skumma uppfinningar... vissa är helt sjuka.
Haha. de viar en toasits som lyfter upp sig själv. Helt sjukt, vem kommer på sånt?

Har en liten lista på vad som ska göras i morgon:

- städa
- diska
- handla
- lämna mage hos Åsa
- ringa Sofia
- åka till Norrköping

aja. dags för en liten sovstund!

Morsning korsning

Mitt val

Jag har valt pest.
Mest för att jag inte gillar diarré

=P

Mitt deppar inlägg (hoppas det inte blir fler)

Det gör ont att veta att någon man tyckt så mycket om, nästan sett som sin syster, blir förstörd.

Hur kunde allt gå så fel?

Problemet är att jag vet precis hur det kunde hända.
Jag har inte gjort något, fast jag redan för fem år sedan visste att det skulle hända.

Det finns mycket man ångrar, stunder man önskar att det fanns en stoppknapp, ett enkelt delete-klick från katastrof.
Jag ångrar det vi gjorde, mot varandra och mot oss själva. Vi förstörde inte bara oss själva utan även andra. Att vi inte kunde inse att vi tillsammans var starka och att vi kunde ha kämpat mer. Jag ångrar att vi lämnade varandra som vi gjorde, men jag kunde inte låta oss förstöra mig. För det gjorde vi, mer än jag förstod och ville erkänna. Jag ångrar att jag lämnade dig som jag gjorde. Jag ångrar att jag inte tog dig med mig.


Jag ångrar inte att jag gick vidare och faktiskt älskar livet. Jag växte upp...

Lepra??

Pest: Pesten orsakas av en bakterie, Yersinia pestis.
Efter bett av pestsmittad loppa insjuknar patienten akut med hög feber, huvudvärk och förstoring av de lymfkörtlar som är belägna i anslutning till bettstället ? böldpest. Förstoringen kan bli mycket uttalad, och smältning kan ske så att var töms genom huden.

Pestbakterien är känslig för flera olika antibiotika. Det är viktigt att behandlingen sätts in tidigt i sjukdomsförloppet för att patienten skall kunna överleva. Diagnosen bygger på typisk sjukhistoria, typisk sjukdomsbild kompletterad med framodling av bakterien.

Kolera: Kolera orsakas av bakterien Vibrio cholerae, varav det finns flera typer: både klassisk kolera (cholera asiatica) och biotyp El Tor samt serotyperna Inaba och Ogawa. Nuförtiden är El Tor den absolut vanligast förekommande typen.
Symtomen börjar med akuta mag- och tarmsymtom med riklig, vattnig avföring (kan uppgå till mer än 20 liter på ett dygn), vanligtvis dock inte kräkningar. Sedan följer snabb uttorkning som kan följas av cirkulationskollaps.

Behandlingen består i första hand av att kompensera för den vätska och de salter patienten förlorar. Numera ges också ofta riktad antibiotikabehandling. Vid korrekt vätske- och saltbehandling kan dödsfallen minimeras till mindre än 1%.

Lepra: Lepra orsakas av en bakterie, Mycobacterium leprae, som har visst släktskap med tuberkulosbakterien. Det är mycket få smittade personer som verkligen utvecklar sjukdom. Bakterien lever och tillväxer i hud och i perifera nerver, vilka också är de vävnader som tar skada. Sjukdomsbilden varierar och lepran uppvisar ett spektrum av kliniska former där ytterligheterna benämns tuberkuloid respektive lepromatös lepra. Känselbortfall är vanligt vid bägge formerna. Vid tuberkuloid lepra är sjukdomen lokaliserad till något enstaka hudområde, där känseln är nedsatt. Samtidigt kan en större nerv vara angripen och eventuellt orsaka förlamning och känselbortfall.

Det finns ett flertal läkemedel verksamma mot lepra. Behandlingen måste ofta pågå länge.=P

=P

=P

Pest eller kolera

Det är snart dags att välja.

Pest eller kolera.

Nån som kan hjälpa mig att välja?

Oh, oh, oh

Sverige pussas & kramas har premiär den 2 april.
Dags att börja puffa till soffkuddarna och ta fram lite te.


Helt nya info filmer från Svenskt Näringsliv.


En av mina favoriter, av de gamla: Packed on the job!
Underbart. Lovely.

Gosa


Dagens horoskop

Måndag den 17 Mars 2008
Du har en lättsam dag framför dig. Du har lagom mycket att göra, läget under kontroll och inga överraskningar att vänta. En arbetsuppgift som du bävat för kommer du också art bli befriad ifrån. Nu kan du fritt ägna dig åt saker som du är road av.
Jamen, fint. Det är några timmar kvar på det här dygnet. Nästan fyra timmar faktiskt.
Så befrielse, dags att infinna sig...Lättsamhet, kom till mig.
Om jag får önska vilken arbetsuppgift jag ska bli befriad ifrån så skulle det nog vara... Uppsatsen.
Någon som har lust att befria mig?? Är med på allt, så länge det inte innefattar skumgummi...

Nae. Dags att vara fotnotsfascist!

puss
Vattumannen - sån är jag

image18


Hämtat från expressen.se


Sådan är du som Vattumannen

Dina tankar är framtiden och handlar om förbättringar för såväl djuren som mänskligheten. Du arbetar också intensivt för att allt ska bli bättre. Men eftersom ditt synsätt tillhör morgondagen och många fortfarande lever i gårdagen blir du ofta missuppfattad och motarbetad. Dina idéer är många gånger briljanta och de kan vara lösningen till många problem. På dina barn har du stora krav, de ska lyckas, och du har bra idéer för deras räkning. Ja, faktiskt så får de stor lycka genom att lyssna till dig. Du är en sällskapskär människa och har många vänner överallt. Antalet riktigt nära, förtroliga, vänner är däremot inte så stort. Du är verkligt intresserad och duktig då det gäller hälsa, kost och djur. PR och idéverksamhet, astrologi och arbete med TV och data samt uppläggning av arbetsuppgifter ger dig framgång och tar tillvara din förmåga att skapa efter eget huvud. Även som revisor passar du bra och kanske allra bäst med arbete i kassa. Du är idékläckare för många.

Dina bästa chanser

Din bästa färg bör vara turkos eller vitt o svart. Din bästa sportgren bör vara golf, hundar och motorer. Din bästa metall bör vara platina. Din bästa blomma bör vara orkidé. Din bästa juvel bör vara granat. Men även en kvarts som ametist kan slipad till ädelsten tilltala dig. Ditt bästa träd bör vara körsbär.


hämtat från ditthoroskop.nu

Vattumannen härskas av planeten Uranus. Kombinerat med luftens element gör den ledande egenskapen vattumannen till en komplicerad karaktär. Han är mycket självgod och har starka åsikter som han vet är de rätta. Han bryr sig alls inte om ifall han anses vara en underlig figur eller om alla andra tycker annorlunda. Personlig frihet och rättvisa är centrala begrepp. För andra kan vattumannen te sig oberäknelig och rebellisk. Det kan vara svårt att nå honom, då han tenderar att skärma av sitt sanna jag under en yttre fasad. Vill du vara hans vän och tränga in under ytan måste du acceptera honom som han är. Han accepterar dig som du är, även om du kanske har fel enligt hans mening så har du rätt att tycka som du vill. Han är fördomsfri, intellektuell och human.
Element: luft
Kvalitet: fast
Polaritet: positiv
Nyckelord: Uranus, klarsynthet, humanism, intuition, vågor, ockult, protest, revolutionär, reform, distans och bärnsten.
Positiva karaktärsdrag: fredsälskande, lojal och uppfinningsrik.
Negativa karaktärsdrag: excentrisk och trotsig.
Människokroppen: fotlederna.


hämtat från stjarnrummet.com

Kända Vattumän: Mia Farrow, Yoko Ono, Paul Newman, Alan Alda, Olof Palme, Maud Adams, Ulrica Messing, Birger Schlaug.

Kärleksförsäkran: Du måste förstå att min kärlek är universell och ingen kan ha monopol på mina känslor, eller att jag ska inrikta mig på endast en person. Jag ska nu med FN och SIDA till Sydamerika på ett projekt att få människor att förstå varandra bättre. Men vi kan ju alltid höras av via e-mail.

Bra bil för en Vattuman: Vattumannen har sin favoritbil i SAAB. Den är lagom trist men effektiv, futuristisk och körsäker. Och den Vattuman som engagerar sig för rättvisa och solidaritet köper en gammal begagnad Volvo Duett för att visa att här finns det ingen klasskamp och åtskillnad minsann!

Nyårslöftet: Lova att inte vara den som vet allting bäst i alla lägen och hur andra ska leva och bete sig. Lova också att bli mindre upprörd över orättvisor, samt att inte vara hela världens dåliga samvete i jämlikhetsfrågor.

hämtat från dagenshoroskop.nu

Sex med en Vattuman kan vara vilt och totalt oförutsägbart. De vill ha total kontroll över din kropp men även över din hjärna och veta vad du tänker. För dem är sex ren lusta, det är bättre om inga känslomässiga band finns mellan partnerna. Explosiv fysisk attraktion vid första ögonkastet fungera bäst för dem. I kärleksakten är de mycket exprementiella och spontana. Det är svårt att definiera Vattumannens sexualitet då han/hon är både passionerande och samtidigt avståndstagande och reserverande.
Stjärntecken:    Vattumannen
Datum:    20/1 - 18/2
Plats i zodiak:    Elfte
Planet:    Uranus
Element:    Luft
Bra egenskaper:    Vänlig, oberoende, framsynt och uppfinningsrik.
Dåliga egenskaper:    Kylig, oberäknelig, upprorisk, excentrisk och trotsig.
Kvalitet:    Fast
Polaritet:    Positiv
Det är verkligen svårt att veta hur man är. Tur att man inte enbart förlitar sig på olika sidor på internet för att få veta vem man är. Den kursiverade texten är den jag tycker är lite rolig och som jag just nu sitter och skrattar åt. Haha. Min bästa sport är bland annat golf, hundar?? och motorer... Sen ska jag köra en saab och min bästa färg (singularis) är vitt o svart (plural).

Hahaha!

image17
hittat
här.
Kaninen skapat av Jim Benton


Puss och Kram

hits